destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?


Kim Jong Il har missat fairway med utslaget på ett par fem, men satte andraslaget och räddade en albatross. Kim gick från regular till stiff 2011 och golfen förlorade sin största talang någonsin.

 

Så fick Kim Jong Il till sina fem hole-in-one på sin enda golfrunda

 

Ni har säkert hört historien, om Nordkoreas förre diktator som under sin livs enda golfrunda gjorde hela fem hole-in-one och gick på 38 slag under par. Nu har några västerlänningar på besök i landet fått reda på hur det gick till – och vi har plötsligt fått sympati för den numera avlidne despoten.

Vi var nämligen med om en liknande...incident, i Indonesien. Efter en runda räckte vår caddie över scorekortet. Vi blev riktigt förvånade, för vad som hade känts som en katastrofrunda såg riktigt bra ut i scorekortet – äntligen hade vi lyckats hålla ihop spelet under en svettrunda i Sydostasien. Då berättade hon att hon inte hade skrivit in vårt resultat, utan hur många slag vi var över par på varje hål. Plötsligt kändes allt som vanligt igen.

 


Vår caddie i Indonesien som fick oss att uppleva ett kort ögonblick av golfeufori. 

Det här sättet att skriva ner resultatet – “relative-to-par system” –  är inte ovanligt bland caddies i Asien. För Nordkoreas statliga nyhetsbyrå var det dock helt okänt, så när man kablade ut husses resultat hade fem bogeys blivit fem hole-in-ones. 

Ok, eftersom banans par var 72 är det bara att lägga till detta antal slag till de 34 som Kim Jong enligt officiella uppgifter hade på rundan och vi får totalt 106 slag. Ett extremt bra resultat för en första runda, och faktiskt trovärdigt när man betänker hur många asiatiska affärsmän och potentater kör med forecaddies som ser till att även värsta snedskotten återfinns mitt på fairway 200 meter längre fram. 

 

Vad lär vi oss då av den här historien? Ehh... att ”never check a good story” blivit något av en livsbetingelse för dagens media och att grävande journalistik förpassats till våra tassemarker.

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.