destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

Alltid uppkopplad, aldrig avkopplad.

 

Sociala medier och AI – vi stretar emot


Självklart har vi fått en hel del synpunkter att vi borde vara med på sociala medier. Att vi inte är det beror helt enkelt på att vi inte har tiden att få ihop något med vettig kvalitet mer än en gång i månaden. Sociala medier är ju en transportör av innehåll, som en pipeline – eller ett avloppsrör. Skulle vi försöka pressa ut något varje dag skulle det bli mer avloppsrör än pipeline. Så vill vi inte ha det och i långa loppet tror vi inte någon annan heller vill ha det så.

 

Kvalitetsjournalistiken har idag svårt att locka till sig läsare när det finns så många distraktioner. I ett noggrant uttänkt test lät vi redaktionens smartaste medlem välja mellan kvalitetsjournalistik i form av en morgontidning för 30:- och en gratis korvhalva. Sickan dog i slutet av 2016 och vi saknar honom varje sekund.

 

Vi kommer heller aldrig att använda oss av AI (Artificiell intelligens), mest för att vi av princip inte jobbar med någon sorts intelligens överhuvudtaget men också för att journalistiken lär bli väldigt likriktad när alla matar in samma nyckelord. Vi tvivlar också på att AI har humor och självdistans. Till sist: snälla, kalla inte vår hemsida för "blogg"; det känns oerhört förminskande med tanke på hur mycket arbete vi lagt och lägger ner på det här projektet.

select your language

daenfifrdeitnoptes

in English


Thousands of unique photos and top quality articles easily accessible in 35 different languages.