destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Möte med alligator – så undviker du att bli uppäten


Under en runda i Florida stötte jag på bjässen ovan, så stor att även lokala golfare var framme och fotade. Ett envist rykte gör gällande att man ska springa sicksack om en alligator/krokodil är ute efter en. Gör inte det, för reptilen kommer att springa rakt fram och därmed bättra på sina odds att hinna upp dig. Vad som gäller är istället att ha med minst en person i gruppen som springer långsammare än dig.

En som råkat ut för vad som i reklamen för en bana i Mexiko beskrivs som ”en oförglömlig naturupplevelse” är britten Dougie Thompson. Först när Dougies vänner upprepade gånger kört över krokodilen med golfbil och slagit på den med sina golfklubbor släppte den taget om Dougie, som fick sys med 200 stygn. Bara någon månad tidigare blev den amerikanske golfaren Edward Lunger attackerad av samma krokodil. Han räddades av en vän som släppte en stor sten på bestens huvud. Edward klarade sig med två förlorade fingrar. Vi lirar numera alltid med bärbag och löpardojor.

Jag vill avsluta med att poängtera att alligatorer och krokodiler i Florida inte på något sätt är aggressiva mot golfare, när det ytterst sällan händer något är det människan som uppfört sig dumt – var inte dum utan se dem som en extra naturupplevelse under rundan. När det är lite kyligare väder är det större chans att du får se dem ligga och sola.

 

Eldmyror. Ser ut som gråblå aska och det är först när du skrapar på ytan som du ser dem - vi har dragit ett streck med klubbladet.

 

Eldmyror – mindre men värre

 

Att bli uppäten av en alligator kan säkert av många uppfattas som obehagligt. Vår lågbudgetkorrespondent i Florida råkade ut för något som han påstår är ännu värre (jämförelsen haltar, vi kan inte erinra oss att han blivit uppäten av en alligator). När han var ute och gick i bara flip flops sjönk han ner till fotknölarna i något mjukt, följt av en intensiv smärta – han hade trampat rakt ner i ett bo med tusentals fire ants/eldmyror. Han skickade oss ett foto på hur fötterna såg ut tre dagar efteråt – ingen har vågat öppna filen.

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.