destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

Med vår nya caddie har vi fått ner våra rondtider till 3,5 tim. Caddien och bagen brukar vara i mål timmen tidigare.

 

För- och nackdelar med fyrbent caddie


Vårt första försök att använda fyrbent caddie på banan slutade i katastrof. Andra försöket slutade också illa, med ännu en vallhund som trivdes bättre i bunkrarna än på fairway. Tredje försöket, med en pudel med sidmonterad hockeyfrilla och bakmonterad svingstartsindikator, gick bättre, förutom när han ska bajsa när vi går igenom (ett stressmoment som – antar vi – Stenson inte hade med Fanny Sunesson under Masters). Modellen kan också rekommenderas till golfare med kroniska problem med speltempot – han är iväg framåt redan i baksvingen. I vanlig ordning får han som caddie tio procent på allt vi spelar in. Han har redan anmält oss till Frolic Open, Pastejcupen, Bullens Korv Challenge och Grisöron Invitational.

 

Fördelarna gav sig ganska snabbt:

- Rundorna går snabbare – i varje fall första nio fram till korven.
- Han hittar lätt våra bollar, bara vi har förpreparerat dem.
- Med ALD (All Leg Drive) tar han sig lätt fram till utslag som vi tidigare inte ens orkat leta efter.
- Vi har börjat uppskatta transportsträckorna mellan hålen, då han inte har några bollar att jaga ifatt och vi får chansen att vila koppelarmen.

Nackdelar finns dock:
- Sista nio går långsammare, när han vill tillbaka till korven.
- Bollfacket luktar köttfärs.
- Bollträffen är ännu sämre nu när armarna är olika långa.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.