destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Jakten på Albaniens enda golfbana


I vårt ständiga letande efter nya spännande golfdestinationer hörde vi att Albanien skulle ha en bana. Vi skickade en korre för att göra efterforskningar. Hon bokade in sig en vecka i Saranda, den enda albanska ort som i dagsläget erbjuder charter från Sverige. Landet är ju så litet att vår noga uttänkta plan var att hon skulle ta en promenad runt hotellet för att se om hon kunde se några flaggor. Ingenting. När vi googlade banor i Albanien dök det på några utländska golfsajter upp referenser till något som skulle heta La Perla Golf Club and Beach Resort. Flera hade skrivit om den här satsningen, ingen hade varit där. Våra egna satelliter, ”Bobman 1” och ”Bobman 3” (”Bobman 2” har vi tappat kontakten med) visar inga tecken på någon bana där den sägs finnas. Däremot hittade vi några amatörfoton från Golf & Tenis Klub Tirana (foto ovan). Banan erbjuder oanade möjligheter för den som tycker att olika flaggplaceringar inte ökar variationen i spelet tillräckligt – med de flyttbara tyggreenerna kan du på några minuter göra om ett kort par tre till ett långt par 5 dogleg höger.

 

 

select your language

daenfifrdeitnoptes