destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

Av hänsyn till känsliga läsare har vi valt att illustrera den här texten med en helt annan toalettbild, från vår test av husbilsgolf där förloraren fick tömma bajlådan.

 

Pungslagen i Belek:

En turkisk stjärtdusch som tog en ända med förskräckelse


Många toalettstolar i turkiska Belek är gjorda med en baktanke, i form av stjärtduschar. Det sitter en liten sprutgrej på insidan av toalettkärlets baksida och kranhandtaget sitter ner mot golvet bakom stolen. När du gjort nr 2 vrider du på handtaget. Vi upptäckte att man kunde få ganska bra fart på stjärtsprutet, så se till att du inte böjer dig framåt under själva proceduren och åker på ett ofrivilligt lavemang.

Vi vågade aldrig riktigt testa grunkan fullt ut första gången i Belek, men andra besöket hade vi repat mod. Med ändan på sittringen vred vår testpilot rejält på kranen och det lilla munstycket i porslinets bakkant skickade iväg en spikrak och intensiv stråle rakt fram.

Att man överhuvudtaget kan få ett blåmärke på pungen var en ny upptäckt för oss. När vår testpilot väl fick grepp om sin fröpåse och räddade den från tortyren sprutade vattnet rakt fram och ut i glappen mellan sittring och porslin. Eftersom han själv hoppade jämfota i badrummet hann det spruta ut en hel del vatten på golvet innan tillskyndande resurser fick grepp om kranen. 

 

När vi väl lärt oss att vi inte behövde ha strålen i högtrycksläge insåg vi att det här sättet att göra rent efter sittningen faktiskt är bra mycket mer hygieniskt än att bara använda torrt papper, oavsett om man väljer att blöta papper eller helt enkelt rota runt med hand & vatten (man ska ju ändå tvätta händerna senare).

 

 

Avslutningsvis saknar vi tiden när det fanns dubbla stolar på toaletterna, bra när man är två och det är bråttom till starttiden.

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.